miercuri, 20 decembrie 2006

Chinatown, Ayutthaya si viza de Birmania

Imi pare bine ca cititi si va multumesc pentru comentarii. Daca nu puteti sa scrieti aici, va astept cu drag pe adresele mele de mail.

Am umblat foarte mult pe jos zilele astea prin Bangkok, pe zeci de stradute si stradele prin cartiere fara turisti. Cel mai important aici este mirosul. Ghimbir, coriandru (stiu... v-ati plictisit deja...), durian, usturoi, curry verde, curry galben, lime, gaze de esapament, canale cu mil, peste si fructe de mare, iar usturoi, flori de iasomie de la ghirlandele pentru temple si tot asa...

Cel mai spectaculos e sa te dai cu tuk-tuk-ul la 1 noaptea, cind nu mai e trafic aproape deloc. Dementii merg cu 100 km/h si ai impresia ca te versi in afara la fiecare curba.

Ieri am fost la Ayutthaya (86km cu trenul la clasa a III-a - cam 1 leu un bilet) si ne-am dat cu bicicletele printre templele din vechea capitala. Templele sunt in majoritatea lor distruse - daca nu de birmanezi (care i-au cam casapit pe siamezi la sfirsitul secolului 17) atunci de cutremure, jafuri si inundatii (cele mai recente si violente din ultimul secol au fost chiar asta-vara). Ayutthaya e pe lista UNESCO World Heritage, dar e intr-o paragina jalnica. Arata mult mai nasol decit acum 4 ani cind am fost acolo prima data. Trist...

Miine dimineata decolam spre Birmania. Pina acum a mai fost cum a mai fost - la Bangkok chiar nu duci lipsa de nimic. Gasesti tot ce vrei la tot pasul. Acolo o sa facem un maaaaaare pas inapoi in timp si o sa ne luam la revedere de la cam tot ce e "obisnuit". Andreiana sta pina pe 10 ianuarie, dupa care raman singur inca o saptamana acolo. Craciunul o sa il petrecem probabil la Mandalay si Revelionul undeva pe linga Bagan.

Pe 17 ianuarie ma intorc la Bangkok, unde vreau sa stau cam o saptamana sa prind totul pe indelete - sa merg la un meci de muay thai, la Teatrul National la un spectacol de Ramakien (versiune tailandeza derivata din Ramayana), la un concert de Thai Pop... A propos de Thai Pop - ieri am fost la un restaurant pe malul riului, unde se dadeau in spectacol o diseusa "profi" si multi amatori karaoke - cei mai multi dintre ei erau chelneri si picolite la local. Nu conteaza ca erau la semiton si urlau ca magarii in calduri. Ridicolul nu s-a inventat aici si toata lumea e nascuta pentru scena. Wicked! Nu au lipsit nici hit-urile din repertoriul international - Barry White, "Boom boom boom boom I want you in my room" si altele indescifrabile.

Aaashaaaaaa... Spre sfirsitul lui ianuarie cred ca o sa merg pe Ko Phi Phi sau Ko Similan - stiti voi... hamac, palmieri, nisip alb, apa turqoise, fish curry, shake de mango, flori si fluturi, pesti si corali.

In fine, luna februarie - daca mai apuc sa stau pe aici - o sa fie pentru Malaezia, care mi-a ramas restanta de data trecuta cind nu am mai putut sa stau din cauza unei alergii imbecile si a trebuit sa ne intoarcem acasa cu doua saptamani mai repede.

In Birmania cica domeniile cu punct com sunt cam restrictionate, asa ca s-ar putea sa nu mai apar pe-aici vreo 4 saptamani... Sper sa nu fie chiar asa grav. In cel mai rau caz, pastrez oricum jurnal scris (the classical way) si poze o sa am cu sutele, asa ca la intoarcerea in Tailanda o sa stau vreo 8 ore pe Blogger sa va aduc farmece din taramul pe care nu il poti compara cu niciun altul.

Enjoy the pics,
Mircea

Un mic altar pe o straduta in cartierul chinezesc din Bangkok.
Nu-i asa ca sunteti patrunsi de evlavie la vederea luminarilor cu bec?

Un alt fel de altar tot in cartierul chinezesc, dar dedicat plasticului

Ratza p-----a. Cine ghiceste are un cadou frumos de la mine (hihihi)

Durian - unii zic ca pute ingrozitor, altii zic ca e regele fructelor. Nu e voie cu durian desfacut in transportul public.

Si tot din domeniul culinar - vad ca la asta se reduce totul pina la urma :)





Ayutthaya









Acum vreo trei ore pe barca de la Tha Chang la Thae Wet. Pe riul Chao Praya circula transport public foarte eficient.



La templul Wat Po din Bangkok - cel mai mare (46m lungime, 16m inaltime) Buddha in odihna - ultima postura inainte de a atinge Nirvana




Fetita avea titirez la picioruse si cred ca il pazea pe Buddha sa se odihneasca linistit...

In final - viza de Birmania - cea mai ciudata viza pe care am primit-o vreodata.
Va plictisesc, nu?

10 comentarii:

Unknown spunea...

I'm anything but bored. De fapt, sunt un pic invidioasa :)
La mai multe posturi

Andreea Vasile spunea...

Noah, sectiunea de comentarii cred ca va fi prima de WOOOOW-uri si TZZZZZ-uri! Asa ca WOOOOOOW!Aproape ca nici nu-ti vine sa crezi ca locurile astea exista pana cand cineva cunoscut care se afla acolo incepe sa-ti trimita poze si opinii legate de ceea ce vede! Good time si grija prin Birmania :-)

igu spunea...

au iguane pe acolo? :)

featherfairy spunea...

multumesc de cd!!!!!!!! pana si de departe faci atatea lucruri dragutze!!!


enjoy your trip!!!! forget about everything! we'll still be here

the featherfairy

silent spunea...

mhe hmhe food hmhehe mehehehe

s-a tras si sezon 4 -32 episoade cu tot cu clips :D , in total avem 55

norica spunea...

Take care in Myanmar!
Bring us some butterflyes!

megatron spunea...

mirceoo si andreianoooo

admir texturile culorile si adulmec si eu cum pot de la distanta...

buddha sa va aiba in paza!

am si io un link asa de salut mai curand - discul care a circulat cel mai departe - si se indreapta spre cea mai apropiata stea ;) http://en.wikipedia.org/wiki/Voyager_Golden_Record

Vlad Nancă spunea...

Bai, eu petrec ultimele ore in tara lui Goethe si ma indrept catre tara lui Shakespeare cu disperare si dor de tara lui Bucuresti. :((

Aseara am mancat Thai curry si ne-am gandit la voi. era pe bune cu ingrediente aduse de-acolo, niste vinete mici care aratau ca nautul si alte minunatii... Dupa care am bagat vin fiert cu scortisoara si cuisoare si am pocnit niste petarde sa futem duhurile rele din castel si sa ne mearga bine in westcountry

cam asta e
va uram craciun si stim ca sunteti fericiti fara cumparaturi

Cosmin spunea...

hello mircea :)

nice pics:D

Ateliere de Creatie spunea...

prajita